Workplace by Facebook är en social kommunikationsplattform för företag, ett intranät helt skilt från vanliga Facebook. Den förutspås av många komma erövra världen. Här delar vi med oss av våra första intryck!

 

Enkelt att komma igång

Vi anmälde oss på workplace.fb.com och blev inbjudna till en livedemonstration på engelska. Under ca 45 minuter fick vi följa med på en genomgång av tjänsten och möjlighet till att ställa frågor via chat.

Därefter kunde vi starta upp vårt eget Workplace by Facebook på adressen http://koinor.facebook.com Vi skapade våra Workplace-profiler och fyllde i information om företaget, enkelt och bra. Vi kommer kunna använda den till i mars 2017 utan kostnad, därefter ligger priset mellan 1-3 dollar per aktiv användare och månad.

 

Funktioner och innehåll

Vi har provat oss igenom de olika funktionerna för grupper och samverkansverktyg. Att ringa Workplace-samtal med skärmdelning fungerade sådär. Det fungerade inte alls i Safari. Vi fortsätter använda Skype tills vidare iallafall. Än saknas också tyvärr viktiga funktioner för ordbehandling och dokumenthantering och därför kommer vi även fortsättningsvis använda oss av Google Drive.

 

Enkelt samverka med andra företag

Största poängen som vi ser det är inte att använda Workplace by Facebook endast som vårt eget intranät utan främst möjligheten till att på ett enkelt sätt samverka med andra företag som också använder tjänsten.

P.S Vill du besöka vårt Workplace by Facebook och se om det kan vara aktuellt för ditt företag? Hör av dig så får du inloggning och förslag på Skypemötestid!